Auto-Hide This Box
Dellbeck_3

Dellbeck
- Sparring

sparring” - noun (an argument in which the participants are trying to gain some advantage)

Sparring er titlen på en ny CD med den nye
supergruppe
Dellbeck!
En moderne jazzkvartet bestående af nogle af de mest kompetente og personlige stemmer på den danske jazzscene!

Pelle Fridell og Jan Harbeck begge på tenorsax i en udbytterig musikalsk sparring. Et spil hvor alle presses til det yderste - samtidig med at der udvises respekt for hinanden, en leg med store ører og det fælles overordnede mål om at skabe positiv energi!

Adam Pultz Melbye på voldsom akustisk kontrabas i levende sammenspil med den idérige og både lydhøre og hårdtswingende trommeslager Andreas Fryland.

Stilen er jazz med en åbenhed over for alt, hvad der kan tilføjes så der opstår en subtil helhed. Musik der spænder fra nordisk jazz over freeform/avantgarde til klassisk og moderne kvartetjazz. Spillet med en samled og personlig band-sound.

Musikken er indspilled ”Pelles Room”. Lyden på CD’en er nærværende, naturlig og samtidig med en upoleret kant.

Pelle Fridell: tenorsax (Sverige – men bosat i København) er blandt de mest anerkendte saxofonister i Norden og har, ud over at have spillet i et utal af sammenhænge - bl.a. DR Big Band, The Orchestra og Mais Uma, udgivet 2 meget kritikerroste soloalbums.

Jan Harbeck: tenorsax, spiller med en række big bands i DK, bl.a. Ernie Wilkins Almost big band og Monday Night Big Band. Hans seneste CD "Jan Harbeck Quartet - In the Still of the Night" (Stunt Records) blev i 2009 kåret af Jazz Special til årets CD, ligesom han var nomineret til årets nye jazznavn ved Danish Music Awards.

Adam Pultz Melbye: bas, er en af hovedkræfterne bag det eksperimenterende pladeselskab Barefoot Records og spiller bl.a. med Barefoot artists Trio CrEePy, Melbye/Berre/Brötzmann, Jesper Zeuthen 3 og duo med den svenske saxofonist Sture Ericson.

Andreas Fryland: trommer, uddannet i Holland og er nu, tilbage i DK, ved at blive en af de mest efterspurgte trommeslagere herhjemme. Spiller bl.a. med sin bror Thomas Frylands grupper, Jesper Løvdal Quartet og Marko Martinovic Quintet.

Download Presse pdf

logo_myspace